[ Musical gyűjtemény ] -> A kutya, akit Bozzi úrnak hívtak
Új
#
Szám
#
Megtekintve
-
1.,
  -  Oké
Nincs feltöltve videó Nincs feltöltve hanganyag
1337
A brooklyn-i olasz kolónia lakta bérház lakóit állandó rettegésben tartja Dr. Eduardo Bozzi ügyvéd, aki nem csak pénzsóvár és gonosz, de a bérház tulajdonosa is egyben. Bár pontosan tudja, hogy bérlői szegény, nincstelen caládok, rigorózus könyörtelenséggel hajtja be az esedékes lakbéreket. Aki nem fizet vagy csak késik egy napot, hamar az utcán találhatja magát. Dr. Eduardo Bozzinál nincs pardon. De nincs barátság és jókedv sem, s ha netán hívatlan vendég kopogtat ajtaján, nem átall négykézlábra ereszkedve dühödt kutyacsaholást mímelni, hogy elriassza a látogatót.

A ház lakója a szépséges és fiatal Júlia, aki tekintélyes pénzt örökölt amerikai nagybácsijától. Bár az örökösödési eljárás már véget ért, Dr. Bozzi, akinél s lány örökségét ügyvédi letétbe helyezték, igem ódzkodik a pénz kifizetésétől.

A lány pénzére nem csak Bozzinak fáj a foga; az olasz kolónia gengszterbandájának vezére, Angelo is a lány hozományára vadászik. S bár a hízelgő modorú fiatalember inkább a bankrabláshoz és egy bizonyos Lolo nevű utcalányhoz vonzódik, a remélt hozomány érdekében igyekszik belopni magát a naív kislány szívébe...

És így zajlana ez az édesbús mese, ha történetesen Bozzi úr nem keveredett volna cukrászsütemény falatozás közben összetűzésbe az utca kölykeivel. Ám egy gonosz ügyvéd, egy hadonászó sétapálca, néhány pimasz utcagyerek és feldühödött szüleik valamint egy jósnő váratlanul beteljesült átkának összjátéka nem várt fordulatot idéz elő: Bozzi úr közönséges és teljesen valódi kutyává változik. Helyzetének kilátádstalanságát tetézi, hogy csak akkor változhat vissza eredeti állapotába - az "emberi mivolt" Bozzi úr esetében még egy ilyen könnyű kis darabban is erős túlzás lenne - ha valakiben képes szeretet ébresztenie maga iránt.

Az ehhez vezető út azonban kacskaringós és kalandos, talán nem is járható Bozzi úr számára, hiszen személyétől teljesen idegen módon előbb vagy utóbb valami jót kell cselekednie...

Forrás: http://www.operettszinhaz.hu/index.php?o=0&nyelvid=1&darabid=7