[ Musical gyűjtemény ] -> Godspell ~ A végidőkről - Noé
| «« Előző szám |   « 17/21 »  | Következő szám »» |

MINDENKI: Jeruzsálem, Jeruzsálem...
JÉZUS: Jeruzsálem, aki megölöd a prófétákat és megkövezed azokat, akik hozzád küldettek, hányszor akartam összegyűjteni fiaidat, ahogyan a tyúk szárnya alá gyűjti csibéit, de ti nem akartátok!
Mert mondom nektek: nem láttok engem mostantól fogva mindaddig, amíg azt nem mondjátok: Áldott aki az Úr nevében jön!
Vigyázzatok, hogy meg ne tévesszen valaki titeket! Mert sokat jönnek majd az én nevemben és ezt mondják: Én vagyok a Krisztus, és sokakat megtévesztenek. Fogtok hallani háborúkról és hallotok háborús híreket, mert nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad, lesznek éhínségek és földrengések mindenfelé. A vajúdás kínjainak kezdete ez, ahogyan Noé idejében történt...
HERB: Ó, Boldog idők! Gyerünk állatok! 73%, hogy eső lesz.
( Mindenki állatokat utánoz. Noé feladata, hogy kitalálja kik jönnek)
Ne így! Sorba! Állatok!
MINDENKI: Te mondtad nem?
JÉZUS: Mert mint ahogy azokban a napokban, az özönvíz előbb, ettek, ittak, nősültek és férjhez mentek, semmit sem sejtettek, míg el nem jött az özönvíz és mindnyájukat el nem ragadta.
MINDENKI: Segítség, megfulladok!
Vizet!
JÉZUS: Az emberfiának eljövetelekor, emberek dolgoznak majd a mezőn. S a dolgozó férfiak közül egyesek felvétetnek, mások otthagyatnak. És asszonyok, akik kézimalommal őrölnek: egyesek felvétetnek, mások otthagyatnak. Vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, hogy melyik órában jön el a ti Uratok.
Azt pedig jegyezzétek meg: ha tudná a ház ura, hogy melyik órában jön a tolvaj, virrasztana.
Vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, hogy melyik órában jön el a ti Uratok!
Ki tehát a hű és okos szolga?
(pantomim kezdődik)
Az, akit azért rendelt szolgái fölé az Úr, hogy kiadja nekik az eledelt idejében. Boldog az a szolga, akit ebben a munkában talál ura, amikor megjön. De ha az a szolga gonoszul ezt mondja szívében: Késik az én uram, és szolgatársait verni kezdi, a részegekkel pedig együtt eszik és iszik, megjön a szolgának ura azon a napon, amelyen nem várja, és abban az órában, amelyben nem is gondolja, kettévágatja és a képmutatók sorsára juttatja, s lesz ott sírás és fogcsikorgatás!
ROBIN: Mester! Ezt az asszonyt házasságtörés közben tetten érték. Mózes azt parancsolta nekünk, hogy kövezzük meg az ilyeneket.
MINDENKI: Hát te mit mondasz?
JÉZUS: Aki bűntelen közületek, az dobjon rá először követ.
Hol vannak azok? Senki sem ítél el téged?
PEGGY: Senki, Uram!
JÉZUS: Én sem ítéllek el téged, menj el, de többé ne vétkezz!

| «« Előző szám |   « 17/21 »  | Következő szám »» |